יום שלישי, 21 ביוני 2011

האם זו התחלה או התחלת הסוף?




היום, ה 21/6 הוא היום הארוך ביותר השנה,
לפי המסורת המערבית זהו יום תחילת הקיץ, ואילו לפי האסטרולוגיה הסינית זהו דווקא שיא הקיץ!
כן, כן, לא טעיתי. זהו שיאו של הקיץ

כל נקודה במעגל היא נקודת עליה אפשר להגיד שהיא נקודת ההתחלה.
וזו לא תהיה טעות.
אך האם זו רק ההתחלה או בעצם תחילת הסוף?

אתם בטח אומרים לעצמכם, אולי בביג'ין זה הוא אמצע הקיץ, אבל אצלנו החום הגדול עוד לפנינו.
נכון,
אך לפי מה בודקים את שיא הקיץ? לפי הטמפרטורה? לפי הלחות?
הנה שתי נקודות למחשבה על הסיבה שהיום הארוך בשנה הוא אמצע הקיץ ולא תחילתו-
1. יין ויאנג-
יש סיכוי סביר שמעת על המושג יין ויאנג,
איך הוא רלוונטי?
הקיץ נחשב כעונה "היאנגית" ביותר- העונה החמה ביותר, עם הכי הרבה שמש ואור שבה אנחנו אקטיביים ופעלתניים יותר. כל זה בניגוד למשל לחורף שבו אנחנו מסתגרים בבתים ומתכסים בשמיכה...
היום הארוך ביותר בשנה גם הוא שיא היאנג- יש בו הכי הרבה שעות אור וכדור הארץ יהיה הכי קרוב לשמש ביום הזה.  ביום שלמחרת כמות שעות האור מתחילה להצטמצם לכיוון הסתיו.
הסתיו? הוא אמנם רחוק מאוד, אבל מחר אנחנו כבר מתחילים להתרחק מהשמש...
2. In your face
הקיץ היא העונה בה הצמחים בטבע מבשילים ומצהיבים.
כמו שהאביב היא העונה בה הדברים מלבלבים.
הסתכלו סביב (במידה ויש טבע סביבכם...)
הם הנוף כבר רק עכשיו מתחיל להצהיב או שהוא כבר צהוב?
האם הפרחים של האביב כבר הבשילו לפירות ולזרעים או שהם רק בתחילת התהליך?
בתרבות המערבית שלנו אנחנו זקוקים לדברים ברורים ומתחת לאף, הרמזים המקדימים שמלווים את הטבע כבר חודשיים עוברים לפעמים לידינו ואנחנו לא מבחינים בהם עד שהם בתוך הפרצוף.
בחודש וחצי הקרובים יהיה חם מאוד.
אבל הימים יתחילו להתקצר, הפירות ימשיכו להבשיל וליפול לאדמה מעודף בשלות, עד שבסוף אוגוסט כבר תיכנס קרירות  עדינה וכמעט לא מורגשת בשעות הערב והסתיו יזחל אט א אל תוך השנה.

טיפים לתזונה בקיץ-


מה לא- נכון, אמנם חם, אבל אין דבר שיותר הורס את מערכת העיכול כמו לשתות משקה קר עם האוכל או לקנח בגלידה קפואה! זה כמו לשפוך דלי של מי קרח על הגז שמבשל לנו את האוכל. זה הוא מתכון בדוק לעייפות, מלאות ונפיחות אחרי האוכל, השמנה ועוד אלפי בעיות שמתחילות במערכת העיכול.

פתרון- שתי מעט (¼ כוס) מים בטמפ' החדר עם האוכל, ואת שאר המים לפחות חצי שעה אחרי. אכלי קינוח קל, ואם את רוצה גלידה חכי שעה אחרי האוכל.

איך לאכול- אל תכבידי על הקיבה. בקיץ מתאימות ארוחות קלות יותר, וצורת הבישול העדיפה היא בישול קל וקצר (כמו הקפצה במחבת).

איך לתבל- הוסף לאוכל תיבול חריף, מר, אפילו קצת שורף. פפריקה, ג'נג'ר טרי, חזרת, פלפל שחור. התגובה הראשונית לתיבול הזה היא שחם לנו. זו היא בדיוק התגובה המתאימה לקיץ, הגוף מתחמם ואח”כ מוציא את החום מעצמו ומשווה טמפרטורות עם הסביבה, וזה בדיוק מה שקרה לי בניסוי שעשיתי ביום הכי ארוך בשנה שעברה.

אבדן מינרלים- לא מספיק רק לשתות מים! עם הזיעה הגוף מנדף גם מלחים ומינרלים, חשוב לשמור על תזונה שתפצה על האובדן שלהם.

אוכל שיצנן לכם את הגוף- ולבסוף תזכרו שאוכל ומשקאות קרים מקררים רק לזמן קצר אך לאורך זמן פוגעים בגוף, כמו לשים פלסטר על שטף דם- מיד צריך עוד אחד. מזונות שיעזרו לכם לצנן את הגוף בצורה יותר טובה הם סלט נבטים, מלפפון, טופו, פירות-תפוח, מלון, לימון, תה מנטה וקמומיל (למרות שהתה הוא משקה חם, הצמחים עוזרים לקרר את הגוף).
אז שיהיה לכם בתיאבון, ושתעברו את החום של הקיץ בשלום.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה